Categories
Foto Reise

Italia ferie del 8 Kabel bane og fjellpass

No var me nettopp ferdig med fjellturen rundt Drei Zinnen som eg skreiv om i sist innlegg. Dagen var enda ung og me hadde eit par fjellpass me ville køyre gjennom, og ein kabel bane og teste, før me skulle ende opp på eit slott me skulle overnatte på.

Vi starta med og kjøre ned mot Cortina, der tok me av og kjørte litt av fjellpasset Falzarego. Me kjørte passet for me hadde  fått tips av ein Italiener, at det var ein kabel bane ein kunne ta for å få flott utsikt. Bilturen opp tok oss igjen gjennom flott landskap med mektige fjell. Når me kom til parkerings plassen til banen og søskenbarnet mitt såg banen, fekk eg beskjed om at den blei han ikkje med opp i. Det skal seiast at den gjekk ganske bratt oppover, og på slutten nesten litt loddrett før den stoppa på toppen.

Sidan eg hadde lyst å sjå utsikten kjøpte eg meg billett og tok turen opp. Sidan Ole venta nede måtte eg rekke banen ned igjen som gjekk 15 – 20 min etter eg kom opp. På toppen var ein på 2762 moh, og det låg ei hytte/cafe der. Det var og nokre tunellar som var brukt under 1 verdskrig ein kunne sjå på, men det hadde eg ikkje tid til. Eg tok ein liten tur bortover ein sti og såg meg litt om, det var flott utsikt, men  ikkje noko spes fotolys, men eg tok litt bilder for å ha dokumentert utsikten og turen. Til slutt begynte tida og gå frå meg og eg småsprang for å rekka banen ned igjen.

Vel nede i bilen igjen skulle vi køyre ørlite tilbake mot Cortina før vi skulle teste neste fjellpass, som var på veg mot slotte vi skulle bu på. Dette passet sitt namn var Giau Pass, topp punktet på vegen her låg på 2236 moh. Me hadde ein ørliten stopp på toppen, så eg igjen fekk ta nokre fotodokumentasjons bilder. Eg ser i ettertid at eg burde gått lenger bak i staden for opp mot eit fjell som låg der, men det var uansett eit flott pass og ha køyrt. Frå ein fotograf sitt synspunkt trur eg plassen kunne vert magisk i rett lys.

No nærma me oss slotte og me hadde bare eit pass igjen og køyre. Det siste passet heite San Bodlo Pass, og det var einvegskøyrt regulert med lys for  det er så smalt. Det bestod av 5 tunellar. Me hadde heile tida bilar bak oss så det var ikkje så lett å stoppe for å ta bilder undervegs. Eg filma med mobilen når me kjørte gjennom, så legger filmen under her. Etter passet var det bare eit par km igjen til Slotte vi skulle bu på for natta.

Her er videoen av passet, bilda kjem under den:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.