Categories
Foto

Meteorsvermer Geminidene 2019

Meteorsvermer Geminidene når sitt høydepunkt rundt Lucia dagen 13.desember hvert år. Når månelyset ikke påvirker og det er skyfritt kan den gi opp til 120 stjerneskudd i timen. Denne datoen i 2019 var dessverre ikke optimal, da månelyset ville ødelegge for mye. Grunnet månelyset og delte værmeldinger, satte jeg bare to kamera ut i hagen. Det skal en del flaks til for å få et sterkt nok stjerneskudd på bilde brikken, når månen lyser så mye opp. Jeg satte opp et Fujifilm X-T20 og Nikon D850 i to ulike retninger. Fuji kamera klarte og fange opp et litt sterkt stjerneskudd. Jeg satte også bildene kamerane tok sammen til en liten timelaps som jeg deler under her.

Her er et bilde Fuji kamera fanget opp av det sterkeste stjerneskuddet:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.