Categories
Foto Reise Tur

Dag 4 tur til Ronda

For et par uker siden var jeg en uke på ferie i Spania, der jeg selvsagt hadde med meg kamera. Vi reiste ned torsdag 29 oktober og første stopp var i Malaga. Jeg har tidligere lagt ut om dag 1,2 og 3.
Den 4 dagen, hadde jeg og pappa planlagt en lenger kjøretur opp til Ronda en av de eldste byene i Spania. Den er veldig kjent for at den har 3 broer, og ligger oppe på en høyde. Den største broen er vel den mest spektakulære av de.
Vi startet ganske tidlig å kjøre, og hadde planlagt at vi skulle kjøre opp til Ronda en vei, for så returnere en annen vei slik at det ble en rundtur. Rundturen var faktisk 341 km, men det var en flott motorvei et godt stykke, før det delte seg til vanlig normal vei. Det gikk veldig fint og kjøre opp, men turen hjem var litt langdryg. Vi lærte litt om spanske veier, og lo litt med oss selv. I nesten hver sving når det bare er to felts vanlig vei, og svingen har antydning til skarphet (slakk sving i norge), så har de forbi kjøring forbudt skilt. Etter svingen er ferdig nytt oppheving av forbikjøring forbudt skilt. Jeg har aldri sett så mange forbikjøring forbud skilt på en strekning i hele mitt liv. På hjemturen oppdaget vi at svinger ned fra høyfjellsområder der var mye slakkere helling en ned fra hardangervidda i Spania var farlig. For der måtte de ha 60 fartsgrense, og med vår flaks måtte vi ligge bak en turist buss som klarte 30 – 40km/t, og aldri slapp forbi, så ble en litt lenger hjem tur en planlag. Det de skal ha skryt for er motorveiene, det var helt supert og kjøre på.

Nok om veiene og mer om Ronda, det vi egentlig ville se i Ronda var selvsagt broene. Vi parkerte og gikk bortover og inn i en slags park der det var ganske god utsikt over området rundt byen. Vi gikk videre over broen og ned stien som førte ned til bedre utsikt av selve broen. Nede ved broeen tok jeg en del bilder, men den lå enda litt i skygge fra ene siden. Vi fant ut at vi måtte nesten forsøke og gå under broen også, da det var en gammel gangvei der. Når vi kom under var det lite vann der, så vi hoppet litt fra stein til stein, og så en veldig fin plass inni der som det lå noen båter. Vi fant senere ut hvordan en kunne komme seg ned der. Så er du i Ronda anbefaler jeg en tur under broen, bare for å ha gjort det. Etter broen beveget vi oss videre mot sentrum for litt mat det ble også en tur inni en åpen kirke bare for å se. Planen var å se de to andre mindre spektakulære broeee også, så vi gikk videre nedover og til slutt fant vi de. De var på langt nær så flotte, men når vi først var der så. Når vi  kom opp igjen på toppen av den største broen, gikk vi en tur til ned foran den store broen, siden solen hadde kommet rundt og broen ikke hadde skygge partier på seg.

Ronda er også tyrefekternes vugge, og har en veldig gammel ring, men jeg hadde planer om og ta stjernebilder på kvelden, og tiden fløy, så vi måtte komme oss i bilen. Vi konkluderte med at Ronda var en flott liten by, og kjørte den andre ruten med 60 grense og svinger hjem. Det var kjekt og se landskapet den veien også, da det var mer fjell landskap. Når vi nærmet oss Marbella, kom det også en god del veldig veldig flotte hus\herregårder.

Her kommer bildene, legg gjerne igjen en kommentar hva dere syntes:

 

2 replies on “Dag 4 tur til Ronda”

Flotte bilder fra steder jeg også har vært.
Bruen i Ronda forekommer i en roman fra Ernest Hemingway. Der blir folk kastet utfor bruen ned i bekkefaret.Dettte handler om borgerkrigen. i Spania.

Kongeveien har jeg gått et stykke av her, på Filefjellet. Vet ikke om caminos del rei frister meg for mye.

Tusen takk 🙂 Ernst! Blir veien for kjedelig kanskje ? I forhold til sveits og kvinnherad?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.