Categories
Foto Tur Uncategorized

Tur til Malmangernuten 890.moh

I går var det kjempe fint vær så jeg, Kjetil, Endre og Marita, kjørte inn til Rosendal og tok en fjelltur på et fjell som også har vert målet mitt en stund. Fjellet heter Malmangernuten, det er 890.moh. Det var ganske bratt til tider, og vi stoppet først på et slags utsikts punkt der det var en bok, opp til det punktet og et godt stykke til var det veldig bratt, men når man liksom kom opp på en hei, var det mer og gå bort til selve varden og nuten. Vi brukte litt under 2 timer opp, men da satt vi en stund på den utsikten med boken, og vi gikk en litt lenger rute frampå kanten før vi kom til varden, der stoppet vi og tok noen bilder. Jeg lurer virkelig på hvordan de som springer “nuten opp” (det er et motbakkeløp opp til Malmangernuten) klarer å jogge opp dit på under 40 min. Det var veldig fin utsikt der oppe, og det var veldig flott vær, så Endre kokte kaffi og vi satt der oppe over 1 time. Vi møtte også kjensfolk, blant annet en vennine av meg og en gammel lærer jeg hadde på ungdomskolen. Hadde med reisekamera Panasonic Gx1, ble ikke så veldig bra bilder syntes jeg, grunnet lyset var veldig hardt. Ser at Nikon D90 kamera tar en del bedre bilder, men er litt mer styr og bære det opp i motsetning til det lille Panasonic kamera. Så jeg må igjen takke sherpaen min Kjetil som gidder å bære opp kamera og nisten min (har så dårlige skuldrer etter kreftoperasjonene).

For de som lurer på hvor ruten går kan se her: http://www.visitsunnhordland.no/no/Produkt/?TLp=331826

Her er tur loggen fra gaminen min (klarte selvsagt og glemme pulsbelte)
http://connect.garmin.com/activity/225557029

 

One reply on “Tur til Malmangernuten 890.moh”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.