YES YES YES 1 Solvmedalje og 3 antatte i NM Foto

15 oktober leverte jeg inn bilder til NM i foto høst runden, det er alltid en runde på våren og en på høsten. En må være medlem av en fotoklubb eller være direkte medlem av Norsk Selskap For Fotografi(NSFF) for å delta. På våren er det alltid et tema, denne våren var temaet humor, på høsten er det ikke tema men en kolleksjon (kolleksjon er 3-5 bilder som forteller en historie eller har en sammenheng). De har laget litt om på regelene i forhold til våren nå, så Høsten 2014 kunne en totalt sende 12 bilder og maks 3 bilder i hver klasse. De har laget to nye klasser som heter Kreativ og Natur, før kunne en sende en farge kolleksjon og en monokrom kollkesjon, nå kunne en bare sende en. I tilegg har de de vanlige fritt motiv klassene der en kan delta i digital fargebilder, digital monokrom bilder, print monokrom, og print farge. Så det sier seg selv at en ikke kan sende 3 bilder i alle de ulike klassene, så her måtte en velge litt, for at det skulle bli totalt 12 bilder.

Jeg sendte selv inn 1 kolleksjon i sort hvitt, 3 fargeprint, 3 farge digital, 3 monokrom digital, og 2 monokrom print. Da ble det til sammen 12 bilder.
I dag kom resultatene ut og jeg ble rimelig overasket og glad, for kolleksjonen som jeg har brukt ganske mye tid på og lage fikk sølv medalje (2.plass) så det er jeg kjempe fornøyd med, hadde egentlig aldri drømt at jeg kunne få en medalje i Nm. Jeg fikk også 3 bilder antatt, så jeg er veldig fornøyd.

my cancer story_620

Det var mange andre i Fotoklubben som også fikk bra resultater, så gratulerer til Kai Egil, Jorun, Frode, Atle, Per Arne, og Gunhild , Nils Magne og Inge Audun som fikk bra resultater, det kommer nok et innlegg på fotoklubben sin hjemmeside med alle bildene de ulike medlemmene fikk antatt eller bedre på 🙂

En kan se alle bildene som fikk antatt eller bedre i hele NM her:
http://www.nsff.no/cms/index.php?page=nyhetsarkiv&nyhet_id=1273

Når det gjelder kolleksjonen jeg fikk sølv på har jeg brukt ganske lang tid på den, jeg har bilder av meg selv når jeg var veldig syk, men bildene må ha vert tatt av meg, og det var dessverre ikke de bildene da jeg var verst(hvem tenker på det da). Så i ettertid har jeg tenkt at det kunne vert kjekt og forsøkt og laget noe. Så målet mitt siden jeg kom på ideen i 2013 har vert og over tid klare og lage kolleksjonen klar til Høsten 2014.
Jeg har ganske mange jeg har lyst og takke for den kolleksjonen, kan starte med de på CT avdelingen som lot meg få 10 minutter til og sette opp stativ og kamera og hoppe at og frem på benken og trykke på selvutløseren på kameraet og håpe at noe ble brukende. Jeg må også takke den tålmodige kreft legen min som har måttet bli tatt tatt bilder av på hele to kontroller, for jeg ble ikke helt fornøyd første gangen. Videre vil takke Ole Berntsen og Carina Johnsen som hjalp meg og ta bilder av Arret mitt. Det tyngste med hele kolleksjonen var og få speilrefleks kamera og stativet opp til Nordfjell for å ta det siste bildet. Jeg klarte og bære alt selv, men det var nok for Øystein Slåke hadde ungen sin i bæremeis og la an til lavt tempo opp. Så Øystein fortjener også en takk for turfølge og hjelpen på toppen som “stand in”, for og sjekke om plassen fungerte, før jeg selv sprang at og frem og trykket på selvutløseren og stilte meg opp. (ja jeg burde ha skaffet meg en trådløs fjernkontroll). Til slutt vil jeg takke mange som har kommet med innspill på rekkefølgen og utsnittene. Jeg har sikkert glemt noen, så tusen takk til dere også 🙂

Så for og oppsumere er jeg VELDIG fornøyd med en Sølv og 3 antatte 🙂 Tror det blir en Lerum Julebrus i kveld!!

Her er bildene jeg fikk noe på, legg gjerne igjen en kommentar hva dere syntes om de:

 

Posted on by teigas in Foto, Konkurranser 2 Comments

2 Responses to YES YES YES 1 Solvmedalje og 3 antatte i NM Foto

 1. Wenche Aune

  Gratulerer Lars Martin. En sterk bildeserie som fortjener god plassering i NM:-) Flotte bilder de andre også. Hilsen Wenche 🙂

   
  • teigas

   Tusen takk for kommentaren på Kolleksjone Wenche 🙂

    

Add a Comment