Categories
Foto

Meteorsvermen perseidene 2018

Natt til søndag 11 august og natt til 12 august var peak natten til den årlige meteorsvermen perseidene. Peak night vil si at det er den natten en kan se flest stjerneskudd. Dette året passet det ekstra fint for det var ny måne, så lyset fra månen ville ikke forstyrre.

Natt til søndag var det dessverre for mye skyer vi tok uansett en tur bare for å sjekke, men det var helt overskya. Yr og Storm meldte mye bedre natt til mandag, så på kvelden tok jeg, Per Steinar, Tor og Thomas en tur ut for å ta bilder av opplevelsen. Det er et stykke og kjøre, men når vi kom fram og hadde gått et lite stykke for å få en god plass med utsikt i flere retninger så vi at det var perfekte forhold, det var knapt en sky og se. Jeg og Per Steinar fant ut at vi skulle samarbeide og ha flere kamera i ulike retninger. Tor hadde aldri forsøkt før så han ville forsøke seg i litt ulike retninger. Vi satte Fuji X-T20 kamera mitt i en Nord vestlig retning, Nikon D850 en min i sør vestlig retning, Per Steinar sitt D850 og D4s i Nordlig retning mot breen, og Per steinar sitt D800 i østlig retning. Dette gjorde vi for å få litt bedre odds for å få med stjerneskudda. Så var det bare å sitte og håpe de kom i rett retning. Vi så en god del med øynene og det var en nydelig klar natt for å ta bilder og se på stjerneskudd.

Jeg har fikset noen av bildene der de sterkeste skuddene kom, og på på 3 av bildene har jeg også satt sammen de sterkeste skuddene som kom de timene vi satt på et bilde. Jeg lekte også litt med bildene fra alle kamerane og satt sammen en rask liten timelaps.

Her kan dere se timelapsen og under ligger bildene. Legg gjerne igjen en kommentar hva dere syntes om bildene og filmen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.