Categories
Foto

Kjopt Startracker

Jeg har lenge hatt lyst på en star tracker, en star tracker følger jordas rotasjon og gjør at en kan ta bilder lenger før stjernene blir streker. En får inn litt mer detaljer i melkevei sporet, og en kan også benytte lavere iso. Jeg kom over en brukt star tracker på finn.no, som heter Vixen Polaire star tracker. Her kan du lese litt mer om trackeren: https://www.vixenoptics.com/Vixen-Polarie-Star-Tracker-p/35505.htm
Det var med litt ekstra utstyr, som ekstra motvekt, og et scope for å finne polaris. Da jeg fikk trackeren hadde jeg den først ute i tunet for å sette meg litt inn i hvordan den fungerte. Her er to bilder av hvordan det ser ut når det står oppslått.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.