Categories
Foto

Star tracker test

Den 21 september var det et lite vindu før månen kom opp til å ta bilder av melkevei sporet. Jeg og en kompis i fotoklubben kjørte opp for å teste trackeren og ta litt bilder. Det er lurt og møte opp i litt god tid og rigge seg opp. Denne dagen fikk vi litt mindre tid en først tenkt, for akkuratt når det var mørkt nok til å starte kom det en bonde med flomlys på traktoren og skulle hente sauene sine hjem fra fjellet.
Det tok heldigvis ikke så lang tid så etterpå fikk vi tid til å eksperimentere litt.
Jeg testet en del ulike innstillinger og lukkertider. Bilde jeg endte opp med er en liten kompositt. Først tok jeg bilde av sporet til melkeveien, og så vridde jeg kamera litt for månen var startet og komme opp mot slutten, slik at landskapet ble lyst opp av månen.
Innstillingene jeg brukte var Nikon D850 – trackeren – Nikon 14-24mm.
Forgrunnen er tatt på ISO 800 , f4 og 360 sekunder.
Himmelen er tatt på 120 sek f2.8 og ISO 1600.

Her er resultatet:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.